وزیر آموزش و پرورش گفت: صنعت گردشگری هنوز برای کودک کاری نکرده است و در بسیاری از مناطق گردشگری جایی برای بازی و خلافیت کودک وجود ندارد.
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش گفت: بی تردید ارزش افزودهای که گردشگری در همه حوزهها ایجاد میکند بی نظیر است و دو رویکرد نسبت به گردشگری داریم یکی رویکرد اقتصادی که آن را صنعت مینامیم رویکرد دوم اینکه گردشگری را یک رویداد فرهنگی میدانیم باید ابتدا آن رویداد فرهنگی را برجسته کنیم برای همین گردشگری محرک تمام هنرهاست مثلا گردشگری خوراک هنر آشپزی است و گردشگری میراث فرهنگی هنر معماری است.
به گفته وزیر آموزش و پرورش، ما سه مکتب غذایی داریم ایران، روم و چین مکتب ایران شامل ایران قدیم غذاهای ترکی، عربی، فارسی و هندی میشود ما بیش از سه هزار نوع نان داریم وقتی جاذبهها را نگاه میکنیم جاذبه کباب در راس قرار میگیرد.
نوری بیان کرد: در آموزش و پروش یک سری واقعیت و یک سری انگار وجود دارد واقعیتها این است که الان از تولد تا پایان کودکی در نظام آموزش و پرورش قرار داریم حدود ۲۴ میلیون نفر نوآموز و دانشآموز و نزدیک ۳۰ درصد جامعه در آموزش و پرورش قرار دارد و بیش از دو میلیون معلم شاغل و بازنشسته داریم ۱۰۵ هنرستان گردشگری داریم حدود ۳۵۰ اردوگاه داریم همچنین تعیین کننده رفتار مصرف خانوار بلامنازع کودکان هستند و خانواده رفتار مصرف خود را با فرزندان هماهنگ میکنند.
وی افزود: کارکرد مهم گردشگری صلح است و لازم است دانشآموزان کشور با دیگر کشورها مراوده داشته باشند به گردشگری خوراک توجه شود.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: گردشگری به عنوان یک فعالیت فرهنگی میتواند ما را در برابر خیلی مسائل قرار میدهد یک ظرفیت دیگری که وجود دارد این است که ما یک سندی داریم به نام سند تحول بنیادین این سند میگوید ۱۰ تا ۲۰ درصد فعالیتها باید در خارج از مدرسه انجام شود صنعت هنوز برای کودک جا باز نکرده است و در بسیاری از مناطق گردشگری جایی برای بازی و خلافیت کودک وجود ندارد.باید از ظرفیت کودکان استفاده کرد.
باشگاه خبرنگاران جوانفرهنگی هنریمیراث و گردشگری
شناسه خبر: 764368